Baba- és kisgyermek úszás

Lotti Babaúszás az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben! 😊

Részvételi feltételek:

  • Jelentkezés: http://babauszas.org/jelentkezes/
  • A Lotti Babaúszás bérlete mellett (http://babauszas.org/tudnivalok/informaciok/) a Fürdőben a jegyváltás kötelező. Jegyárak a lap alján. Babaúszás árlista link: https://www.agarditermal.hu/hasznos-informaciok/arlista/
  • A foglalkozásokat csak egészséges- fertőző betegségektől mentes- gyerekek, és szüleik látogathatják. Ezért a jelentkezéskor orvosi igazolás bemutatása szükséges az oktatónak.
  • A tanmedencében, a babák részére kialakított speciális úszónadrág használata kötelező, kétéves korig, illetve a szobatisztaság kialakulásáig.
  • Csak az oktatók által javasolt előkészületek után lehet megkezdeni a tanfolyamot.
  • Foglalkozások előtt a többiek érdekében, utána a saját érdeketekben, alapos zuhanyozás kötelező!
  • Egy kisbabával egy szülő foglalkozhat a medencében egy időben, de kísérőjegy megváltásával bejöhet a Fürdőbe plusz fő is.
  • A kezdő, középhaladó és haladó babák, ill. az úszó csoportok fél órás időközökkel váltják egymást, ez a foglalkozás kötött részét jelenti.
  • A foglalkozásokon való részvétel feltétele az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő Zrt. mindenkori házirendjének betartása. Házirend link: https://www.agarditermal.hu/hazirend/
  • A foglalkozások időpontja: hétfőnként délelőtt 8:00-tól 10:30-ig.

Jelentkezés menete:

Úszásra való jelentkezéssel, időpont egyeztetéssel kapcsolatban a babaúszás megkezdése előtt az oktatóval kell felvenni a kapcsolatot telefonon!

http://babauszas.org/jelentkezes/

Legfontosabb tudnivalók a babaúszásról:

A vízérzékelés által élhető meg a kellemes vízben tartózkodás, mozgás élménye. A víz a levegőnél sűrűbb közeg, ezért jelentős ellenállása van. Sűrűsége lehetővé teszi, hogy támasztékot találjunk rajta, így jelentősen megterheli a szívet és a keringési rendszert, ezáltal javítja működésüket, a fokozott izommunka pedig magas szintű légző rendszeri működést eredményez.

Összességében több örömteli mozgásos tapasztalatszerzéssel fejlesztjük gyermekünk motoros, értelmi képességeit, fejlődik ügyessége, mozgása összehangolt lesz, bonyolult mozgásos cselekvés megoldására lesz képes. Több és más mozgásélménnyel gazdagodik, finomodik a koordináció, javul az egyensúlyérzék, ügyesedik gyermekünk, kialakul és fejlődik a vízérzékelés. Foglalkozások után nagyobb lesz az étvágy, javul a közérzetük kevésbé görcsöl a hasfájós babák pocakja. Ezenkívül a szülő gyermek kapcsolata is bensőségesebb, szorosabb lesz a közös élményen keresztül.