Nyitott szemmel a gyógyászati kezelések között

Manapság lépten-nyomon az egészségünk megőrzésére hívják fel a figyelmünket. De a kozmetikai szereken túl, ne feledkezzünk meg a természet adta lehetőségekről sem, Fürdőnk esetében a föld alatt megbúvó ásványokban dúskáló gyógyvízről. A gyógyvizeket a modern kor embere panaszai enyhítésére, megszüntetésére már sokféle úton-módon használhatja. Sőt, az elérhető gyógyászati kezeléseket a Társadalom Biztosítás által kedvezményesen is igénybe lehet venni, évente akár kétszer is.

A következő pár mondatban bemutatjuk az Agárdi Gyógy-és Termálfürdőben elérhető balneoterápiás gyógyászati kezeléseket:

Súlyfürdő

A súlyfürdő kezelés során az ízületeket „széthúzzák”, így az ízületi felületek távolabb kerülnek egymástól, ezzel csökkentve a panaszokat. Mivel a kezelést vízben végzik, így az egyrészt kellemesebb élményt nyújt, másrészt pedig kevésbé terheli meg a kezelt testrészeket.

Orvosi gyógymasszázs

A masszírozás során javul az izmok, szövetek vérellátása, fokozódik az anyagcsere, gyorsul a salakanyagok leadása. Az izmok ellazulnak, csökken a fáradtságérzet. Nyugtató, relaxáló hatással van az idegrendszerre, kellemes közérzet alakul ki. A masszázs javallatai: ortopédiai-, krónikus mozgásszervi betegségek, reumatológiai elváltozások, műtétek utáni rehabilitáció.

Szénsavas kádfürdő

Hatására a felszínes erek kitágulnak, ezáltal a test felszínén a szénsavval érintkező bőrben illetve az izmokban fokozódik a vérátáramlás, megnő az itt áramló vér mennyisége, ami megváltoztatja a test véreloszlását, ami jótékonyan csökkenti a szív terhelését, ezáltal javítja annak saját vérellátását. Csökkenti a szisztolés vérnyomást. Jó hatással lehet krónikus vénás megbetegedésekben, mivel előnyösen hat a vénás kapacitásra és a vénás visszaáramlásra.

Víz alatt vízsugármasszázs (tangentor)

A beteg indifferens vagy annál melegebb hőfokú vízben fekszik. A kezelő vízsugárral masszírozza át a kezelendő testfelületet: izmokat, szöveteket, mely hatására javul a vérátáramlás, fokozódik az anyagcsere. Fellazítja a ridegebb hám- és kötőszövetet, javítja a perifériás vér- és nyirokkeringést. Ellazítja a feszes izmokat, ízületi bántalmak, műtéti utókezelés, kondíció javítás esetén is alkalmazható.

Víz alatti csoportos gyógytorna

A szárazföldi gyógytornával szemben nagy előnye, hogy a víz felhajtó ereje miatt jelentősen csökken az ízületek terhelése. A víz hidrosztatikai nyomása és az, hogy teljesen körülveszi az ízületeket, ezáltal összetartja azokat, tehermentesítve az izmokat, inakat ez alól a funkció alól. Így a gyakorlatokat könnyebb végrehajtani a vízben, és a beteg olyan mozgás mintákat is képes elvégezni, melyeket szárazföldön nem tudna teljesíteni.

Iszappakolás

Az iszap gyógyító erejét már az ókorban is ismerték és alkalmazták. Elsősorban degeneratív, kopásos mozgásszervi problémák esetén, illetve rehabilitáció során, sérülések, műtétek után alkalmazzák sikerrel, emellett oldja az izomgörcsöket.

A fenti kezelések 60 db-os csomagban 2020. február 29-ig kedvezményesen vehetők igénybe a Fürdőnkben, bővebb információt honlapunkon, a www.agarditermal.hu oldalon találnak.

Sok szeretettel várjuk az Agárdi Gyógy-és Termálfürdőben!